SlovenianEnglish (UK)
Ponedeljek, 10 December 2018
3.jpg
Filter
 • Javni razpis za sofinanciranje prireditev TD 2014

   

  Turistična zveza Slovenije je 16. maja 2014 objavila javni razpis za sofinanciranje prireditev turističnih društev za leto 2014. Skupna višina sredstev, ki se na podlagi tega razpisa dodeljuje, znaša 150.000,00 eur.

  Rok za oddajo prijav je 13.6.2014, najkasneje do 14. ure na sedežu TZS.

  Povezava na razpisno dokumentacijo in prijavne obrazce.

 • 20.5. Seminar LEADER, Prezentacije

   

  Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, Mreža za podeželje, je dne 20. 5. 2014, izvedla seminar LEADER, ki je bil namenjen vsem zainteresiranim akterjem lokalnega razvoja.

  Vsebinske podrobnosti in vse prezentacije, ki so bile udeležencem predstavljene tekom seminarja, so zainteresiranim na voljo na spletni strani Programa razvoja podeželja.

 • Program razvoja podeželja 2014-2020, Ukrep "SODELOVANJE"

   

  Ukrep SODELOVANJE podpira raznovrstne oblike sodelovanja pravnih in fizičnih oseb, s katerimi bo akterjem na podeželskih območjih omogočeno lažje premagovanje ekonomskih, okoljskih in drugih omejitev, s katerimi se ti soočajo zaradi razdrobljenosti in nepovezanosti.

  Poudarek ukrepa je predvsem na povezovanju generatorjev in uporabnikov znanja, ter prenosu le tega v prakso, ob čemer bodo najpomembnejšo vlogo nosile inovacije in ostale novosti.

  Sodelovanje, ki bo podprto v okviru tega ukrepa, zajema:

  - pilotne projekte,
  - razvoj novih proizvodov, praks, postopkov in tehnologij na področju kmetijstva, prehrane in gozdarstva,
  - horizontalno in vertikalno sodelovanje med udeleženci v dobavni verigi za razvoj kratkih dobavnih verig in lokalnih trgov,
  - promocijske dejavnosti na lokalni ravni, ki so povezane z razvojem kratkih dobavnih verig in lokalnih trgov,
  - skupno ukrepanje za blažitev podnebnih sprememb ali prilagajanje nanje,
  - skupinske pristope k okoljskim projektom in sedanjim okoljskim praksam (zlasti v povezavi z naravovarstvenimi vsebinami na območjih Natura 2000), vključno z učinkovitim upravljanjem voda, rabo obnovljive energije in ohranjanjem kmetijske krajine,
  - diverzifikacijo kmetijskih dejavnosti v dejavnosti v zvezi z zdravstvenim varstvom, socialnim vključevanjem, kmetijstvom, ki ga podpira skupnost, ter izobraževanjem o okolju in hrani.
   

  Sodelovanje na omenjenih področjih se lahko zagotovi v različnih oblikah, ki vključujejo vsaj dva subjekta, in zlasti:

  (a)  pristope sodelovanja med različnimi akterji v kmetijskem sektorju, živilski verigi in gozdarskem sektorju v Uniji ter drugimi akterji, ki prispevajo k doseganju ciljev in prednostnih nalog politike razvoja podeželja, vključno s skupinami proizvajalcev, zadrugami in medpanožnimi organizacijami;

  (b)  vzpostavljanje grozdov in mrež, ki so posebno pomembni za izmenjavo strokovnega znanja in izkušenj ter razvoj novega in specializiranega strokovnega znanja in izkušenj, storitev in proizvodov;

  (c)  ustanovitev in delovanje operativnih skupin EIP na področju kmetijske produktivnosti in trajnosti.

   

  V mesecu februarju 2014 so bile na Ministrstvu za kmetijstvo in okolje izvedene tri delavnice na temo ukrepa »Sodelovanje«.

  Na tej povezavi si lahko preberete rezultate delavnic, ki jih je 28.4.2014 objavilo MKO

// no direct access defined('_JEXEC') or die('Restricted access'); ?>

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.